Tamarin Desert


Tamarin Desert maakt 60’s georiënteerde psychrock à la Tame Impala en Pond, gecombineerd met vettige fuzzriffs en grooves die wat weg hebben van bijvoorbeeld Led Zeppelin en de rammelige gitaartjes van King Gizzard & the Lizard Wizard. Psychedelica met ballen dus!

“De term ‘on-Nederlands goed’ is er een om ten alle tijden te vermijden, maar Tamarin Desert is duidelijk een vreemde eend in de bijt. Het viertal – wat dus écht uit Nederland komt – heeft zich voor tweede single Dreams ondergedompeld in de psychedelica van de vroege jaren zestig met een dik, vet Amerikaans geluid tot gevolg.” – The Daily Indie (single: Tamarin Desert – Dreams)

“De vloeistofdia’s ontbreken, maar verder wanen we ons volledig op een in LSD gedrenkt sleutelfeestje tijdens het optreden van Tamarin Desert in Cul de Sac. De Eindhovenaren grossieren in psychedelische sixtiesrock, inclusief dubbelloopse reverbsolo’s en moddervette riffs waarin een band als Led Zeppelin nadrukkelijk resoneert. (…) Vietnam, hippies, dope: de geest van Woodstock daalt vanavond neer over ons allen.” 3voor12/Tilburg (show: Tamarin Desert @ Incubate Festival)

“(…) Ze zitten met hun sound dan ook helemaal in de psychrock-revival die op Lowlands culmineerde in shows van Tame Impala en Pond. En maken dat af met een dosis fuzz, zoals King Gizzard en Wand ook zo fijn doen. En Tamarin Desert heeft dan misschien wel weer betere songs dan die laatste!” – NMTH

Barhey

administrator