HipFest 2018 op Scheveningen maakt volledige line-up bekend voor vierde editie op 30 maart 2018

 

Op Goede Vrijdag, 30 maart 2018, brandt het enige echte gratis toegankelijke popfestival in het hart van Scheveningen weer los: HipFest. Van 15:00 tot 02:30 uur barst de Scheveningse Keizerstraat voor de vierde maal uit zijn voegen door het muziekgeweld van vele geweldige acts

HipFest

Op HipFest spelen bekende acts, opkomende bands en jonge talenten die je gezien moet hebben! Beleef het mee in de meest historische winkelstraat van Scheveningen, op nog geen 50 meter afstand van de Noordzee. Dompel je onder in het festivalgedruis, waar je op diverse podia in de winkels en horecagelegenheden van de Keizerstraat kunt genieten van een brede programmering van indierock, alternatieve rock en garagerock tot reggae, Americana, folk en singer-songwriter. Begin je Paasweekend goed op de vrijdag en geniet samen met ons van boeiende muziek en opwindende artiesten. In de afgelopen jaren kon je onder andere Bartek, the Silverfaces, Darlyn, BlackBoxRed, Paceshifters en Iguana Death Cult ontdekken op HipFest. In 2017 trok HipFest gedurende de dag circa 3.500 bezoekers.

 

Organisatie: Stichting Popagenda Scheveningen

Popagenda Scheveningen heeft als doel live muziek op Scheveningen (én in de gemeente Den Haag) blijvend te promoten door het organiseren van festivals, het programmeren van (talentvolle) bands en singer-songwriters én door middel van publicatie van alle live popcultuuroptredens/evenementen op Scheveningen door middel van een live agenda en redactionele artikelen in verschillende (online) mediakanalen, zoals De Scheveningsche Courant en De Scheveninger.

 

Eerdere evenementen

Stichting Popagenda Scheveningen heeft meerdere succesvolle evenementen uitgevoerd, zoals:

  • Meerdere edities van ‘HipFest’, het eerste popfestival ooit in Scheveningen-Dorp.
  • Meerdere edities van ‘Graaitijd’ i.s.m. YMCA Scheveningen; groot buitenpodium Stichting Popagenda Scheveningen tijdens Vlaggetjesdag 2017, met als hoogtepunt ‘De Kraaien’.
  • Prinsjespop 2015 (winnaar plan om Stadsdeel Scheveningen te vertegenwoordigen ter afsluiting van de algehele viering ‘200 jaar Koninkrijk der Nederlanden’).
  • Maatschappijpop: muziekserie (4 maanden, elke week) voor bands en singer-songwriters die een podium krijgen voor hun zelfgeschreven muziek.
  • Het Maatschappijlied (eerste prijs: optreden op Parkpop)
  • Scheveningse Popdag i.s.m. Haags Pop Centrum
  • Haags Beat Festival (zeer positief ontvangen initiatief, uitgevoerd 23 juli 2017).
  • 2018 o.a. op het programma: Het Schevenings Lied (voor Feest Aan Zee), Haags Beat Festival 2 (stadsdeel Escamp), Graaitijd Muziekdagen Festival, Vlaggetjesdag, 200 Acts voor 200 Jaar Scheveningen Bad (Feest Aan Zee).

Meer info op de Facebookpagina en website van Popagenda Scheveningen