Cookhouse

BIOGRAPHY

2015

Broers Ronald en Jeroen Hendriksen besluiten om hun eigen band op te richten. Zij noemen zich Cookhouse. In hun huis is de keuken de meest creatieve plek. Hier ontstaan de muzikale ideeën en voelen zij zich het meest thuis.

2016

De muzikale sound van Cookhouse is doorontwikkeld. Cookhouse herken je aan hun rauwe stemgeluid, folky invloeden en de moderne ambient sounds. De eerste single ‘In Another Life’ is uit en de volgende single ‘Made It Fly’ staat klaar.

2017

Cookhouse speelt het afgelopen jaar op veel podia door heel Nederland. De broers hebben een vaste band formatie achter zich staan en maken het publiek gek met hun energieke show. De band is geselecteerd voor de Popronde en behoort daarbinnen tot de 10 meest geboekte bands. Met zo goed als 500.000 streams en meer dan 25.000 maandelijkse luisteraars wordt Cookhouse steeds populairder op Spotify. De 3e single ‘Old Friend’ is inmiddels uitgebracht.

2018

In februari komt Cookhouse uit met haar eerste E.P.
Op deze E.P. staan 5 tracks. Van de soulvolle klanken in ‘Old Friend’ tot de opzwepende folky sound van ‘In Another Life’; in deze E.P. komt het muzikale karakter van Cookhouse naar boven. De eigen sound bereikt zowel jong als oud publiek en dat was ook terug te zien tijdens de uitverkochte release show in So What! De band maakt een tour door Nederland van februari t/m mei.

Barhey

administrator